top of page
הרשמה לקבלת עידכונים

תודה על ההרשמה

האם התרבות הארגונית אצלכם מתאימה למציאות החדשה?


שנת 2021 החלה, ארגונים בנו תוכניות עבודה לשנה הקרובה וגזרו תקציבים בהתאם. האם חלק מהתכנון כלל בתוכו גם השקעה בפיתוח אסטרטגיה לשינוי התרבות בארגון? לא יודע, לא בטוח. מקווה שכן (אבל סקפטי)


תרבות ארגונית מוגדרת כאוסף נורמות ההתנהגות של העובדים בכל הרמות. השיבוש שיצרה המגיפה שינה את המציאות.

הרבה מהנורמות השתנו, צורות העבודה קיבלו תפנית, החשיבה הארגונית עברה מהפך, תפיסות העובדים בעיני עצמם ומול הארגון כבר לא מה שהיה פעם ועוד.

ב מציאות החדשה נוצרו סט ערכים חדש המשפיע על כל נדבך בפעילות הארגון פנימה והחוצה. קשה לי להאמין שהתרבות הקיימת בארגונים חזקה מספיק שתצליח להחזיק השינויים.

עד היום כאשר דיברו על שינוי תרבות ארגונית דיברו לרוב על שינויים ארוכי טווח המתרחשים בצדדים, לא בליבת הארגון. אני מכוון לשינוי עמוק, מהותי וחוצה ארגון - התאמת התנהלות הארגון למציאות החדשה. לגבי היישום, זה אמנם לא תהליך קצר אבל ארגונים הוכיחו בסגר הראשון שהם יכולים לנטוש הנחות העבודה בסיסיות תוך ימים ולהסתגל למצבים חדשים.


שינוי תרבותי לא מתרחש כי מחליטים לשנות. השינוי *חייב* להיות תוצאה של אסטרטגיה סדורה הבוחנת את הזיקה של הארגון מול הסביבה שלו והסביבה בכלל.


רבים שואלים אותי (לא באמת) אז מה צריך לעשות? אני עונה, להתחיל עם בחינת הנושאים הבאים:


** איפה עומד הארגון מול השוק - השיבוש שינה גם את אופי השוק. אפילו אם לא פוגע בצורה ישירה עדיין השינוים מורגשים - בהיצע ובביקוש, בהעדפות צרכנים או דרישת הלקוחות. הארגון צריך לבחון היכן הוא עומד מול השינויים והאם עונה להם. זו הזדמנות מצויינת לבחון את תכלית הארגון. האם מטרת הארגון רלוונטית למציאות הנוכחית, מה הערך שמביא הארגון במציאות החדשה. לא להתמקד בשורת הרווח (טווח קצר) אלא לחשוב רחוק, לטווח הארוך. לחשוב מהות.


** איפה עומד הארגון מול הארגון עצמו - צורות העבודה השתנו. שום דבר לא יחזור לקדמותו עם החזרה לשיגרה. הארגון צריך לבחון עד כמה הוא גמיש ומתאים עצמו למצב החדש - האם תהליכי העבודה השתנו והותאמו לעבודה הגמישה, כנ"ל לגבי שיטות הניהול, ההובלה והבקרה. איך הארגון נערך לשינוי סביבת העבודה לדיגיטלית. שילוב יישומים דיגיטליים פותח אפשרויות רבות בסביבת העבודה, התקשורת והשיתוף בין העובדים. הארגון צריך להבין ההשלכות ולהרוויח מהתוצאות


** איפה הארגון מול העובדים - ההפתעה משיפור הפרודוקטיביות בסגר הראשון הוכיחה שוב את מרכזיות העובדים, כמה הם חשובים להצלחת הארגון וכמה נדרש לטפח אותם, במיוחד כאשר סביבת העבודה משתבשת. המציאות החדשה מחזקת את ההבנה על חשיבות העובדים, ומדגישה את הצורך להיות מכילים, גמישים ואמפטיים מול שינויים בצרכי העובדים.

בנוסף, צריך הארגון לבחון את צורות התקשורת בו לחזק אותן בכל הרמות כחלק מההנעה הארגונית. הכי חשוב, לחזק את חווית העובד. להבין את צרכי העובדים ולתת להם מענה, לרוב בעזרת כלים דיגיטליים. האפשרויות רבות וכולן קיימות. נושא חווית עובד הוא תחום עמוק מאוד והוא מהווה נדבך מרכזי בשינוי פני הארגון והנעת העובדים (מצרף מאמר מאוד מעניין בתגובות).


אז נכון, כל סעיף שהזכרתי הוא עולם ומלואו וכמעט בלתי אפשרי לעשות הכל במקביל ומייד. אבל בואו נתחיל עם תת סעיף, אחד. עצם ההבנה שצריך להתאים התרבות למציאות החדשה ולעשות את הצעד הראשון, זה שלב מאוד משמעותי בתהליך הרחב הזה.


אולי דווקא עכשיו, אפשר לנצל את הכאוס, למנף את השיבוש ולעשות חשיבה עמוקה איך להתאים את הארגון למה שקורה היום. איך לבנות תרבות ארגונית המתאימה למציאות החדשה ולמעשה לבנות את סביבת העבודה העתידית בארגון.



留言


קטגוריות
bottom of page