הבוטים בסביבת העבודה, תפוקה
כל מי שהתנסה בבוטים של הבינה נדהם ממהירות התגובה. כל שאלה, כמעט בכל נושא, גם אם מורכבת זוכה למענה מיידי.
על איכות התשובות אפשר להתווכח, אבל אין עוררין על מיידיות התגובה. המכונה יוצרת עבורינו את המענה ההתחלתי, הטיוטא הראשונה של מה שאנו רוצים לבצע.
מה קורה כאשר הבוטים עוזרים לנו לבצע את המשימות במקום העבודה? לנסח בריף שיווקי, לכתוב הצעת מחיר או למצוא לידים מתוך מערכת ה CRM. המכונה מפיקה בזמן קצר את התשובה והעובדים נדרשים לעשות התיקונים או ההתאמות.
נראה כי העבודה תתבצע מהר יותר
היות ופריצת הבוטים של הבינה התרחשה לפני כמה חודשים, אין עדיין ממצאים מובהקים לשינויים בסביבות העבודה. מחקר אחד שפורסם עד כה הגיע מ MIT. שם לקחו 444 עובדי ידע, חילקו אותם לשתי קבוצות. קבוצה אחת נעזרה בבוט והשנייה עבדה כפי שרגילים.
כל קבוצה קיבלה מטלות המדמות עבודה משרדית - כתיבה ועריכה של מסמכים שיווקים, הצהרות לתקשורת, ניתוח נתונים, בקשות למענקי מחקר ומטלות הקשורות למשאבי אנוש. את איכות התוצרים בחנו ודרגו אנשי מקצוע העובדים בתחומים אלו.
התוצאות מעניינות -
>> הקבוצה אשר השתמשה בבוט הייתה מהירה ב-37% בהשלמת משימות (17 דקות לעומת 27 דקות) עם ציוני איכות דומים.
>> כאשר ביצעו משימות התחומות בזמן, משתמשי הבוט הציגו קצב עבודה ותפוקה גבוהים מחבריהם, באיכות דומה.
>> כאשר התבקשו לעשות מקצה שיפורים, ביצועי צוות הבוט עלו על הביצועים של הקבוצה השניה והשיגו תוצאות באיכות גבוהה יותר בהתחלה. לאחר מספר חזרות ושיפורים, איכות התוצרים של שתי הקבוצות השתוותה.
>> כשנשאלו חברי קבוצת הבוט על אופן השימוש בו הם ענו כי המערכת זירזה את תהליך כתיבת הגרסא הראשונה (סיעור המוחות, החקר והניסוח) ולאחר מכן השתמשו באינטנסיביות בעריכה הסופית.
ועוד (פרסום המחקר)
נכון, אי אפשר להקיש ממחקר אחד על תופעה רחבה אבל התוצאות נותנות איזו אינדיקציה אמפירית לקצב עבודה אחר ושינויים הצפויים בסביבת העבודה.
.
שימוש בבוט במקום העבודה הוא נושא שצריך להיערך אליו. לא לסמוך על זה ש*כולם* מכירים ומשתמשים.
חמישה קצרצרים לארגון הרוצה לאמץ שימוש בבוטים כחלק מ סביבת העבודה הדיגיטלית
1# לאמץ הכלי בצורה רוחבית. לא רק כיוזמות פרטיות של עובדים המשתמשים בכלי בשעות הפנאי.
2# לעשות הסברה בקרב המנהלים על הכלי. היתרונות והאתגרים הארגוניים בשימוש בו. כולל כיצד יוכלו להיעזר בו לתועלתם האישית.
3# להדריך עובדים ומנהלים על השימוש. מלבד תפעול הכלי וכתיבת פרומפטים יש לחשוף גם את הסכנות (הזיות AI) , דילמות אתיות ובעיקר לחזק החשיבה הביקורתית בקרב המשתמשים.
4# להיערך בכל היבטי הפעלת העובדים. שינויים באופן מתן משימות ובקרה עליהם. כולל שינויים בדרישות, יעדים ולוחות הזמנים.
5# לשתף את הארגון. מקרי שימוש ששיפרו, סיפורי הצלחה שטייבו וגם כשלונות שצריך להימנע מהם.
עבודה אנושית לצד בינה מלאכותית היא תופעה שתתרחב. העבר מוכיח כי ריצה אחרי טכנולוגיה בלי להיערך בפן הארגוני נועד לכישלון ויגרום להחמצת ההזדמנויות בניצול יכולות הבינה לשיפור העבודה.
コメント