top of page
הרשמה לקבלת עידכונים

תודה על ההרשמה

רוצים לעצב את השגרה החדשה? תשאלו את העובדים כיצד


כאשר גוגל ומיקרוסופט הקדימו את הכוונה לחזור למשרדים מספטמבר לעכשיו, הכותרת התקבלה בשוויון נפש. אני לא בטוח שזה משקף את התחושות של העובדים שלהם.


המגמה המסתמנת, מרבית עובדים לא ממהרים לחזור למשרדים (למשל סקר של PWC, אצרף בתגובות). התחושה השכיחה היא שאם הצליחו לתת תפוקה בלי להיות במשרד, למה לא המשיך כך? החזרה לפקקים, הצורך להתלבש ייצוגי (ולא לעבוד בטרנינג), בזבוזי הזמן במשרד, רגעים "מתים" במהלך יום העבודה (שהיו מוקדשים לסידורים בבית), השליטה על תזמון ביצוע המשימות, נסיעות עסקים ע"ח זמן משפחה. כל זאת ועוד מחזקים את חוסר הרצון לחזור למשרדים.

מצד שני הארגונים דוחפים בכל הכוח לחזור לשגרה הישנה. כתבתי בעבר וחוזר על זה, ארגונים תמיד יעדיפו את הדרך הקלה בהתמודדות עם העבודה והעובדים. עבורם העבודה מרחוק היא נטל אשר מצריך ניהול מורכב, האינטרס הברור שלהם הוא לנוון את אפשרות העבודה מהבית.


מנהלים ומקבלי החלטות יפנימו בסוף, אנו נמצאים במציאות חדשה, מודל המשרד המסורתי אינו עולה בקנה אחד עם תהליכי העבודה וצרכי ​​העובדים העכשוויים. העבודה בתקופת המגיפה ניפצה אמונות ארוכות שנים כי עבודה וירטואלית אינה אפשרית. אי אפשר לזרוק את התובנות שהושגו מהעבודה בתקופת הסגרים. אי אפשר להתעלם מהפרודוקטיביות בלי הנוכחות הפיסית. אי אפשר להתכחש לשינויים שעברו העובדים.


חברות ומנהלים אשר דורשים לחזור לחמישה ימי משרד או להחזיר המצב כמו שהיה בעבר, מפספסים את ההזדמנות להבין את מה שנלמד. יש הסכמה בדבר אחד: התרחש שיבוש, אין דרך חזרה למקום בו הדברים הופסקו בפברואר-מרץ 2020. לא רק מבחינת מקום העבודה, אלא גם איך היא נעשית ועל ידי מי.

כעת, כאשר ארגונים צריכים לתכנן את השגרה החדשה (new normal), זה בדיוק הזמן שמקבלי ההחלטות צריכים לנצל ההזדמנות לאסוף תובנות מעובדים על הלקחים, להשתמש בהם ולעצב מחדש את סביבת העבודה.


במקום להחליט עבור העובדים, דברו איתם. נצלו את התובנות העמוקות שנצברו אצלם בשנה האחרונה, למדו מה חשוב להם, תחקרו כיצד להמשיך את מה שעבד היטב.

העובדים בהחלט יכולים לסייע ברעיונות כיצד לפתח את תרבות העבודה והארגון. שיחות עם העובדים היא דרך מעולה וריאלית להגדיר ולהשיג הסכמות על הדרך הטובה ביותר קדימה.


מנהלים ומקבלי החלטות, שלוש נקודות למחשבה:


** הקשיבו לעובדים שלכם - הקדישו זמן להקשיב לחששות וללמוד את הרצונות. לעובדים יש מגוון רגשות לגבי השלב הבא, החל מהדאגה לגבי המגיפה עצמה ועד מה הולך לקרות בחיים שלהם. הקשבה עוזרת ללמוד מה חשוב להם.


** אל תניחו הנחות - העובדים השתנו, התפיסות שלהם הן לא מה שהיה, אתם לא יודעים מה הם חשים. יש עובדים שרוצים לחזור למשרד, חלקם רוצים להמשיך לעבוד מרחוק ואחרים רוצים גמישות. בקשו מהעובדים שלכם את העדפותיהם לפני שתגדירו מדיניות.


** תשאלו שאלות - המטרה ללמוד על ההתרשמויות והתחושות שלהם כדי לשפר את חוויית העבודה ולהשיג תוצאות טובות יותר. לדוגמא - אלו דברים עשו ששיפרו את העבודה? מה הקל עליהם? איפה הרגישו מאותגרים? מה הכי אהבו בשנה האחרונה? מה עבד טוב ומה לא? האם יש רעיונות ליישום עבור עובדים או צוותים אחרים? במה הם מעדיפים להמשיך להתקדם? אלו שינויים ירצו לראות? מה הכי חשוב להם בשלב הבא של העבודה?

השאלות יכולות להיות בדיונים פתוחים או בסקר שמעבירים לעובדים. נניח ועושים סקר, האם יהיה אנונימי או לא? נקודה שיש לתת עליה דגש כי מצד אחד יותר אותנטי מצד שני לא יכולים לאתר ולעזור למי שבאמת צריך לקבל תמיכה.


כך או אחרת, מה שהיה לא יהיה, המשרד המסורתי כבר לא קיים. במקום להתלונן על האבולוציה, תסתכלו על המציאות החדשה ואמצו את הגישה הגמישה לעבודה. וזכרו, בסופו של דבר העובדים יודעים יותר ממנהליהם כיצד, מתי ואיפה הם יכולים להיות הכי פרודוקטיביים במציאות החדשה.

Comentarios


קטגוריות
bottom of page